Slovenský rely pohár po 1. etape pre Halušku s Košíkom

06.09.2014 Košice

Košice 6. septembra (TASR) - Víťazmi sobotňajšej prvej etapy v Slovenskom rely pohári (SRP) sa v Košicaich stali Peter Haluška s Pavlom Kočikom na vozidle Seat Ibiza. Na druhom mieste skončili Ján Kundrák s Marcelom Hrankom (Honda Civic Vti). Na treťom mieste dorazili doposiaľ vedúci pretekári SRP Kamil a Erik Švecovci (Honda Civic).

Slovenský rely pohár bol prvý deň poznamenaný viacerými odstúpeniami. Zo 14 štartujúcich prišlo do cieľa len 9 a z dvoch posádok rely školy neprišla do cieľa ani jedna.

Ján Kundlák: "Na prvej RS to nešlo do kopca, potom sa nám prehriali gumy. Druhú RS sme predali, lebo som z nej nemal veľmi dobrý pocit. Tá tretia nám skvele sadla, mali sme dobré tempo, vedeli sme ísť dosť rýchlo. Mrzí ma retardér, pretože som sa ho len jemne dotkol, zakolísal sa a spadol späť na miesto."

Peter Haluška: "Prvé dve RS boli super. Na tretej sme urobili chybu pri prejazde okolo havarovaného Kekeňáka a museli sme tam cúvať. Von z lesa sme už nechceli spraviť chybu. V cieli sme zistili, že Kundlák zajazdil naozaj skvelý čas, ale dostal penalizáciu, takže sa tešíme 1. miestu."

Kamil Švec: "Rýchlostné skúšky boli pekné, ale aj nebezpečné a zradné. Pred prvou RS sme dostali defekt, takže sme menili zadné gumy za náhradné, ktoré však boli staré, ojazdené. Tie už poriadne nedržali a museli sme ísť opatrnejšie."

Neoficiálne sobotňajšie výsledky SRP:
1. Peter Haluška, Pavol Kočík (Seat Ibiza 1,9 TDI) 22:32,8, 2. Ján Kundrák, Marcel Hranka (Honda Civic Vti) +9,1, 3. Kamil a Erik Švecovci (Honda Civic) + 44,1, 4. Marek Pazderák, Juraj Balla (Lada VFTS) +1:02,0, 5. Peter Šablatúra, Lukáš Antalík (Škoda Felícia) +1:28,4, 6. Andrej Kacvinský, Matúš Pavlík (Renault Clio) +2:07,8
 

Vyberte región